Waarom meldt Thunderbird dat mijn server geen versleuteling gebruikt?

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Aan het einde van het instelproces voor een nieuwe account kan Thunderbird de volgende waarschuwing weergeven:

mail account setup warning

Wat betekent dit?

Deze waarschuwing wordt weergegeven als u een mailserver instelt die geen versleuteling (zoals SSL of TLS) gebruikt om uw verbinding te beschermen. Het gevolg hiervan is dat (in theorie) al uw communicatie met deze server (waaronder aanmelding, wachtwoordverzending en e-mailoverdracht) door een derde partij kan worden onderschept en gelezen.

Wat moet ik doen?

Ten eerste dient u te controleren of uw mailserver versleuteling ondersteunt. Lees de help- en ondersteuningsartikelen voor de server om de verbindingsinstellingen ervan vast te stellen.

• Als de server versleuteling ondersteunt, dient u de instellingen in Thunderbird te wijzigen. Klik op de knop Instellingen wijzigen en corrigeer de instellingen.
  • Als dit niet zo is, kunt u overwegen:
    • de server op eigen risico te gebruiken (vink Ik begrijp het risico aan en klik op de knop Account aanmaken). Aarzel niet als u bij uw e-mailprovider over dit gebrek aan beveiliging wilt klagen en doe een verzoek tot bijwerken van haar dienst naar een hoger beveiligingsniveau.
    • OF over te stappen naar een e-mailprovider die een beveiligde verbinding biedt (zoals Gmail, Yahoo…).

Zie ook