Thunderbird yhdistää internetiin itsekseen

Jos tarkkailet internet-yhteyttäsi, saatat huomata, että Thunderbird yhdistää joskus itsekseen internetiin. Nämä yhteydenotot liittyvät rutiiniylläpitoon, päivityksiin ja turvatarkistuksiin, jotka kuvaillaan tässä artikkelissa.

Loopback-yhteys

Thunderbird ottaa "loopback"-yhteyden IP-osoitteeseen 127.0.0.1 muilla kuin Unix-koneilla. Tämä IP-osoite on sen tietokoneen paikallinen osoite, johon Thunderbird on asennettu. Tämä yhteys ei ole turvallisuusongelma, eikä sitä tule estää. Lisätietoja saat englanninkielisestä artikkelista bug 100154.

Automaattinen päivitysten tarkistaminen

Varoitus: Thunderbirdin päivitykset tulisi asentaa aina, kun ne tulevat saataville. Päivityksillä suojataan tietokonetta haavoittuvuuksilta, joten päivitysten automaattisen tarkistamisen estämistä ei suositella.

Thunderbird tarkistaa säännöllisesti, onko siihen itseensä tai asennettuihin lisäosiin (laajennukset, teemat jne.) saatavilla päivityksiä. Voit estää nämä automaattiset tarkistukset:

1. Mallia "optionspreferences tb" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia..
  2. Napsauta Lisäasetukset-paneelia.
  3. Valitse Päivitys-välilehti.
  4. Valitse vaihtoehto Älä hae päivityksiä (ei suositeltu: turvallisuusriski)Poista valinnat kohdista Thunderbirdiin ja Asennettuihin lisäosiin.

Aloitussivun lataaminen

Thunderbird lataa käynnistyessään sivun, jolla on viimeisintä tietoa Thunderbirdistä. Tämä sivu ladataan internetistä. Voit estää Thunderbirdiä lataamasta tätä sivua:

1. Mallia "optionspreferences tb" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia..
  2. Valitse Yleiset-paneeli.
  3. Poista valinta asetuksesta Näytä aloitussivuna viestikentässä Thunderbirdin käynnistyessä:.

Lisäosaluettelon esilataus

Aina kun Lisäosien hallinta -välilehti avataan, Thunderbird esilataa luettelon saatavilla olevista lisäosista. Tällä parannetaan Lataa lisäosia -paneelin toimivuutta. Esilataus suoritetaan ainoastaan silloin, kun Lisäosien hallinta -välilehti avataan.

Lisäosien estolistan päivitys

Varoitus: Lisäosien päivityksen estäminen ei ole suositeltavaa. Se saattaa johtaa tilanteeseen, jossa käytät turvattomaksi todettua lisäosaa ja vaarannat tietosuojasi ja yksityisyytesi!

Mozilla ylläpitää luetteloa lisäosista, joita ei ole hyväksytty käytettäväksi Thunderbirdin kanssa. Thunderbird lataa tämän luettelon internetistä. Voit estää tämän päivityksen:

1. Mallia "optionspreferences tb" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia..
  2. Napsauta Lisäasetukset-paneelia.
  3. Valitse Yleiset-välilehti.
  4. Napsauta painiketta Asetusten muokkain....
  5. Syötä hakukenttään extensions.blocklist.enabled.
  6. Tarkista extensions.blocklist.enabled -rivin Arvo-sarakkeen arvo.
    • Jos arvo on false, älä tee mitään.
    • Jos arvo on true, kaksoisnapsauta sitä, jolloin se muuttuu arvoksi false.

Lisäosat

Asennetut ja aktiiviset lisäosat saattavat yhdistellä internetiin. Esimerkiksi käännös-lisäosa saattaa yhdistää internetiin tarkistaakseen jonkin sanan sanakirjasta. Artikkelista Add-ons FAQ saat lisätietoa lisäosien estämisestä.