Een andere taal in het woordenboek installeren en gebruiken in Thunderbird

Als u berichten in meer dan één taal verzendt, kunt u extra woordenboeken voor spellingcontrole in Thunderbird installeren. Na het installeren van een woordenboek kunt u eenvoudig van de ene naar de andere taal wisselen.

Taalwoordenboeken zijn beschikbaar als Thunderbird-add-ons. Zie de Add-ons voor Thunderbird – Veelgestelde vragen voor meer informatie.

Een nieuw taalwoordenboek installeren

1. Klik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer Instellingen.Klik op de menuknop Fx89menuButton en kies Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Opstellen, gevolgd door het tabblad Spelling.
  3. Klik op Meer woordenboeken downloaden, en klik daarna op OK om het dialoogvenster te sluiten.
  4. Scroll in het geopende tabblad door de alfabetische lijst van woordenboeken om het gewenste woordenboek te vinden.
  5. Klik naast de taal van uw keuze op Woordenboek downloaden. Dit opent de pagina van het geselecteerde woordenboek in uw browser.
  6. Klik in de geopende pagina van het geselecteerde woordenboek op de groene knop + Nu downloaden. Er wordt een dialoogvenster geopend.
  7. Klik op de knop OK om het .xpi-bestand te downloaden en op uw computer op te slaan.
    Noot: de meeste browsers hebben een standaardlocatie voor downloaden. Maak een notitie van waar het bestand wordt gedownload, en hoe het heet.
  8. Klik in Thunderbird op de menuknop New Fx Menu en klik op Add-ons, of selecteer Extra > Add-ons.
  9. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram links van het zoekveld en selecteer daarna Add-on installeren via bestand…
  10. Blader naar de locatie van het .xpi-bestand van het woordenboek dat u hebt gedownload, selecteer het, en klik op Openen.
  11. Klik op Nu installeren zodra de knop beschikbaar is.
  12. Herstart Thunderbird als daarom wordt gevraagd.
  1. Klik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer Instellingen.Klik op de menuknop Fx89menuButton en kies Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Opstellen, gevolgd door het tabblad Spelling.
  3. Klik op Meer woordenboeken downloaden, en klik daarna op OK om het dialoogvenster te sluiten.
  4. Scroll in het geopende tabblad door de alfabetische lijst van woordenboeken om het gewenste woordenboek te vinden.
  5. Klik naast de taal van uw keuze op Woordenboek downloaden.
  6. Klik in de geopende pagina van het geselecteerde woordenboek op de groene knop Toevoegen aan Thunderbird.
  7. Klik in het venster Programmatuurinstallatie op Nu installeren.
  8. Herstart Thunderbird als daarom wordt gevraagd.

Dat is alles! Uw nieuwe woordenboek is geïnstalleerd. Open de add-onbeheerder, zoek het woordenboek in het paneel Woordenboeken of Extensies en klik op de knop Verwijderen naast het woordenboek om het te de-installeren.

Wisselen tussen verschillende talen

Een taal voor een bepaald bericht selecteren

Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt in het bericht dat u opstelt en selecteer een taal in het menu Talen.

TB switch dictionaries

De standaardtaal voor alle berichten instellen

1. Klik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer Instellingen.Klik op de menuknop Fx89menuButton en kies Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Opstellen, gevolg door het tabblad Spelling.
  3. Selecteer de gewenste taal in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Dictionary popup menu