E-mailaliassen configureren

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Een e-mailalias is een e-mailadres waarvan de mail naar een ander e-mailadres wordt doorgestuurd. Als uw primaire e-mailadres bijvoorbeeld “js@example.com” is, zou u een tweede e-mailadres als “jansmit@example.com” kunnen aanmaken, wat makkelijker te onthouden is voor anderen. Berichten die naar uw “jansmit@example.com”-account zijn verzonden worden dan naar uw “js@example.com”-account doorgestuurd.

De mogelijkheid om e-mailaliassen aan te maken hangt af van uw e-mailprovider. Als u dit eenmaal hebt ingesteld (waarschijnlijk via de website van uw e-mailprovider), kunt u Thunderbird zo configureren dat berichten naar uw aliasaccount op dezelfde manier worden gedownload en gesorteerd als berichten naar uw primaire account.

Een account configureren voor het afleveren van berichten naar uw Postvak IN

Het volgende voorbeeld toont hoe u een Hotmail- of Windows Live Mail-account zo kunt configureren dat berichten naar uw e-mailalias in uw Postvak IN worden geplaatst. Andere e-mailproviders hebben doorgaans een vergelijkbare interface.

1. Meld u aan bij uw Hotmail-account met een webbrowser.
  2. Klik op Opties en daarna op Meer opties…
  3. Klik onder Hotmail aanpassen op Regels voor het sorteren van nieuwe berichten om in te stellen hoe nieuwe berichten worden gesorteerd.
  4. Verwijder de regel die nieuwe nieuwe berichten in een eigen map plaatst.

Identiteiten gebruiken om een antwoordadres te specificeren

Wanneer u een bericht beantwoordt dat naar uw e-mailalias is verzonden, wilt u wellicht liever dat het antwoordadres uw aliasadres is in plaats van uw primaire adres. Om dit te configureren kunt u de functie Identiteiten van Thunderbird gebruiken.

1. Klik in de accountinstellingen van Thunderbird (Extra | Accountinstellingen…Bewerken | Accountinstellingen) op uw primaire accountnaam.
  2. Klik op de knop Identiteiten beheren… en klik daarna op Toevoegen….
  3. Voer de naam in die u met de alias-e-mailaccount wilt verbinden.
  4. Voer het alias-e-mailadres in bij zowel het e-mailadres als het antwoordadres.
  5. Controleer de instellingen in de andere tabbladen. Hier kunt u diverse opties configureren, zoals de positie van citaten bij antwoorden, het bepalen waar berichten moeten worden opgeslagen, versleuteling, etc.
  6. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten en klik nogmaals op OK om de identiteitenlijst te sluiten.

Berichten naar een alias-e-mailadres in een aparte map opslaan

In plaats van dat berichten die naar een alias-e-mailadres zijn verzonden in het standaard Postvak IN worden opgeslagen, kunt u Thunderbird zo configureren dat deze in een eigen map worden opgeslagen.

1. Selecteer Bestand | Nieuw | Map… vanuit het menu.
  2. Voer de naam in van de map die u wilt aanmaken.
  3. Selecteer de locatie waar de map moet worden aangemaakt en klik daarna op Map aanmaken.
  4. Selecteer in het hoofdvenster van Thunderbird een bericht dat naar de aliasaccount is verzonden.
  5. Klik op Bericht | Filter maken op basis van bericht….
  6. Voer in het filterdialoogvenster een naam in voor het filter en zorg ervoor dat dit zo is geconfigureerd dat het wordt toegepast bij het Controleren van e-mail of handmatig uitvoeren.
  7. Configureer het filter zo dat Aan het alias-e-mailadres is.
  8. Stel de actie in op Bericht verplaatsen naar en selecteer daarna de map die u hierboven hebt aangemaakt.

Berichten zullen nu bij aankomst automatisch in de aangewezen map worden opgeslagen.