Een agenda exporteren en delen

Dingen die u nodig hebt:

Stappen bij het gebruik van Lightning

1. Open Lightning door op het Agenda-pictogram calendar icon tb52 winxplightning agenda iconcalendar icon tb60 in de rechterbovenhoek van het Thunderbird-venster te klikken.
  2. Klik op Gebeurtenissen en taken.
  3. Klik op Publiceren.
  4. Klik op de agenda die u wilt publiceren en klik op OK.
  5. Voer uw WebDAV-URL in.
  6. Voer een gebruikersnaam, wachtwoord en andere benodigde gegevens in.
  7. U bent klaar!

Een agenda exporteren onder Thunderbird en Lightning

1. Open de Thunderbird-toepassing.
  2. Klik op Gebeurtenissen en taken.
  3. Gebruik de opdracht Exporteren om een keuzedialoogvenster te openen.
  4. Selecteer de agenda die u wilt exporteren en klik op OK.
  5. Specificeer de bestandsnaam van de te exporteren agenda waar deze zal worden opgeslagen. Gebruik het kleine pijltje rechts van het naamveld om de juiste bestandslocatie te selecteren.
  6. Specificeer het type van het te creëren bestand: HTML, iCalendar-indeling of CSV-bestand.
  7. Klik op de knop Opslaan.

Een gedeelde map gebruiken

Als het agendabestand in een gedeelde map is opgeslagen, zijn er mogelijk meerdere instanties van Thunderbird die actief zijn en hetzelfde agendabestand hebben geopend, onder de voorwaarde dat de juiste extensie is geïnstalleerd.

Aangezien een standaard iCalendar-protocol wordt gebruikt, kunnen andere agenda-ondersteunende producten, zoals Microsoft Outlook, dezelfde agenda delen.

Bij het gebruik van deze methode heeft echter alleen de eerste instantie van Thunderbird die de agenda heeft geopend wijzigingsrechten.