Een feestdagenkalender toevoegen

Een feestdagenkalender vermeldt alle publieke feestdagen van een land, en geeft deze weer in Thunderbird.

Er zijn twee methoden voor het toevoegen van een feestdagenkalender.

• De kalender op uw computer bewaren - Het kalenderbestand wordt op uw computer bewaard en is ook beschikbaar als u offline bent. U kunt dit ook aanpassen (door bijvoorbeeld provinciale feestdagen aan een nationalefeestdagenkalender toe te voegen).
  • Abonneren op een kalender op het internet - Met deze methode abonneert u zich op een kalenderbestand dat op het internet is gepubliceerd. De kalender wordt up-to-date gehouden door de beheerder ervan.

De kalender op uw computer bewaren

1. Bezoek de feestdagenkalenderpagina van Thunderbird of een andere website die kalenders voor nationale feestdagen aanbiedt.
  2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op de koppeling van de feestdagenkalender die u wilt installeren en selecteer Koppeling opslaan als.
    NOOT: kalender- en agendabestanden hebben het achtervoegsel ics.
  3. Klik in Thunderbird op de menuknop De afbeelding ‘Fx57menu’ bestaat niet. en ga daarnaGa in Thunderbird naar Bestand > Openen > Agendabestand.
  4. Selecteer het kalenderbestand dat u in stap 2 hebt opgeslagen.

U ziet nu dat er een nieuwe agenda met al uw feestdagen aan de agendaweergave is toegevoegd.

Abonneren op een kalender op het internet

1. Bezoek de feestdagenkalenderpagina van Thunderbird (of een andere website die kalenders voor nationale feestdagen aanbiedt).
  2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op de koppeling van de feestdagenkalender waarop u zich wilt abonneren en selecteer Koppelingslocatie kopiëren.
  3. Druk in Thunderbird op de Alt-toets om de menubalk weer te geven en gaGa in Thunderbird naar Bestand > Nieuw > Agenda.
  4. Selecteer Op het netwerk en klik op Volgende.
  5. Selecteer iCalendar (ICS) in de lijst Indeling.
  6. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt in het veld Adres en kies Plakken om de locatie van de kalender die u in stap 2 hebt gekopieerd in te voeren, en klik daarna op Volgende.
  7. Geef de feestdagenkalender een naam en wijs er een kleur aan toe waarin alle feestdagen worden gemarkeerd. Klik op Volgende.
  8. Klik op Voltooien.