Gearchiveerde berichten

Thunderbird bevat de mogelijkheid om berichten te archiveren, wat inhoudt dat berichten vanuit hun huidige map naar een speciale archiefmap in uw online Postvak of in een lokale map worden verplaatst. Hierdoor kunt u eenvoudig uw Postvak IN en andere mappen netjes houden. Het archief kan zich het Postvak van uw account bevinden (in het geval van IMAP-accounts is dit tevens op de mailserver) of in een lokale map. Als u een lokale map gebruikt, helpt dit te voorkomen dat u de omvangsgrens van uw mailserver bereikt, door gearchiveerde berichten naar uw lokale apparaat te verplaatsen. Gearchiveerde berichten worden nog steeds door Thunderbirds zoekfunctie geïndexeerd.

Hoe archiveer ik mijn berichten?

Berichten kunnen alleen handmatig worden gearchiveerd, niet automatisch. Om een of meer berichten te archiveren selecteert u de gewenste berichten en klikt u vervolgens op de knop Archiveren of drukt u eenvoudig op A op uw toetsenbord. Het wordt aanbevolen niet meer dan 2000 berichten tegelijk te selecteren.

tb archive mail

Hoe configureer ik archivering?

Archieflocatie configureren

De locatie van gearchiveerde berichten wordt per e-mailaccount geconfigureerd. Klik op de menuknop in Thunderbird en kies Accountinstellingen. Klik op het accountpaneel op Kopieën & mappen onder het gewenste e-mailaccount in het linkerpaneel. Gebruik de instellingen bij Berichtarchieven bewaren in in de sectie Berichtarchieven om de locatie van het archief (in het Postvak van uw account of in een lokale map) in te stellen, of om de functie in zijn geheel uit te schakelen.

tb archive folder setting

Een wijziging van de locatie heeft alleen effect op berichten die daarna worden gearchiveerd, maar u kunt berichten in een oude archiefmap opnieuw archiveren, om ze eenvoudig naar de nieuw ingestelde locatie te verplaatsen.

Archiefmappenstructuur configureren

U kunt de structuur van de archiefmap definiëren door op de knop Archiveringsopties… in de sectie Berichtarchieven te klikken. U kunt kiezen of u al uw gearchiveerde berichten in een enkele map wilt bewaren, of ze wilt opbergen in submappen per jaar of maand. Het is ook mogelijk de oorspronkelijke mappenstructuur van uw berichten te behouden als ze worden gearchiveerd.

Meerdere identiteiten per account

Als u voor een e-mailaccount aanvullende identiteiten hebt ingesteld, kunnen de archieflocatie en -mappenstructuur apart voor elke identiteit worden geconfigureerd.