Lightning configureren

Dit artikel beschrijft hoe u diverse instellingen kunt wijzigen. De meeste algemene instellingen in Lightning kunnen worden ingesteld via het venster Opties. Andere instellingen moeten worden gewijzigd via de configuratie-editor.

Venster Opties

Er zijn 2 manieren om bij het venster Opties te komen.

• Klik op het menu Extra boven in het Thunderbird-venster en klik op het menu-item Add-ons. Selecteer de Lightning-extensie en klik op de knop Opties.

Of

• Klik op het menu ThunderbirdExtraBewerken boven in het Thunderbird-venster en selecteer VoorkeurenOpties. Selecteer het paneel Lightning.

Configuratie-editor

De configuratie-editor is te benaderen via hetzelfde optiesvenster, maar bevindt zich in een ander paneel. In plaats van het paneel Lightning dient u het paneel Geavanceerd te selecteren, gevolgd door het tabblad Algemeen.

Klik op de knop Configuratie-editor.

Alle instellingen, zelfs die welke in het dialoogvenster Opties worden weergegeven, kunnen in deze configuratie-editor worden gewijzigd. De volgende instellingen kunnen alleen in de configuratie-editor worden gewijzigd:

• calendar.itip.sendemail (standaard: true) Verouderd. Voor de 20080819-build
  • calendar.itip.notify (standaard: true) Vanaf de 20080819-build
  • calendar.itip.compatSendMode (standaard: 0)

De volgende instelling is alleen beschikbaar als de Google Provider-plug-in is geïnstalleerd:

• calendar.google.enableEmailInvitations (standaard: false)

Deze instelling dient te worden ingesteld op true om Google-agenda’s zichtbaar te maken in de selectielijst bij het accepteren van een uitnodiging.

Agenda-eigenschappen

Elke agenda kent een aantal eigenschappen die eveneens kunnen worden gewijzigd of ingesteld. Wend u voor verdere informatie over het instellen van agenda-eigenschappen tot het artikel Agendavoorkeuren wijzigen.

Het volgende is alleen van toepassing in combinatie met de Google Provider-extensie 0.5.1.

Het venster Eigenschappen van een Google-agenda toont alleen een optie voor e-mailselectie als de instelling calendar.google.enableEmailInvitations is ingesteld op TRUE (zie boven).