Thunderbird en Hotmail

Thunderbird kan als een client voor alle e-mailservices van Microsoft worden gebruikt (Hotmail, Outlook.com en Windows Live Mail, vanaf nu ‘Hotmail’ genoemd). Thunderbird zal berichten van de Hotmail-server downloaden en op uw lokale systeem opslaan. Op gelijksoortige wijze kan Thunderbird worden gebruikt om berichten op te stellen die via de mailservers van Hotmail worden verzonden. De webgebaseerde Hotmail-toepassing kunt u nog steeds gebruiken - Thunderbird zal navraag doen bij de server en berichten synchroniseren.

Servers configureren

Hotmail-accounts kunnen in de Automatische accountconfiguratie van Thunderbird worden geconfigureerd. Dit artikel biedt instructies voor het handmatig configureren van een account of het aanpassen van een bestaande account.

Doe het volgende om Hotmail-accountinstellingen handmatig te configureren of aan te passen:

1. Klik boven in het Thunderbird-venster op het Klik in de menubalk op het menu Thunderbird, kies menu BewerkenExtra en selecteer Accountinstellingen…. Het dialoogvenster Accountinstellingen wordt weergegeven.
  2. Selecteer uw Hotmail-account in de lijst aan de linkerkant. Zorg ervoor dat uw naam en account in de sectie Standaardidentiteit juist worden ingevoerd.

sethotmailaccounts

3. Klik in het linkerpaneel onder uw Hotmail-accountnaam op Serverinstellingen. De serverinstellingen worden in het rechterpaneel weergegeven.

IMAP- en POP-accounts configureren

Noot: klik hier voor een uitleg over IMAP en POP.

Instellingen voor IMAP-mailaccounts

• Servernaam: outlook.office365.com
  • Poort: 993
  • Gebruikersnaam: uw gebruikersnaam (bijvoorbeeld j.kowal@outlook.com)
  • Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS
  • Authenticatiemethode: Normaal wachtwoord
  • Configureer de rest van de serverinstellingen volgens uw voorkeuren.

sethotmailimap

Instellingen voor POP-mailaccounts

• Servernaam: outlook.office365.com
  • Poort: 995
  • Gebruikersnaam: uw gebruikersnaam (bijvoorbeeld j.kowal@outlook.com)
  • Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS
  • Authenticatiemethode: Normaal wachtwoord
  • Configureer de rest van de serverinstellingen volgens uw voorkeuren.

sethotmailpop

De uitgaande server configureren

1. Selecteer Uitgaande server (SMTP) onderaan de lijst aan de linkerkant. Geconfigureerde uitgaande servers worden in het rechterpaneel weergegeven. De Hotmail-server heeft waarschijnlijk de naam Microsoft Live Hotmail of iets soortgelijks.

sethotmailsmtp

2. Selecteer de server en klik op de knop Bewerken om de instellingen te wijzigen. Configureer ze als volgt:
    • Servernaam: smtp-mail.outlook.com
    • Poort: 587
    • Verbindingsbeveiliging: STARTTLS
    • Authenticatiemethode: Normaal wachtwoord
    • Gebruikersnaam: uw gebruikersnaam (bijvoorbeeld j.kowal@outlook.com)

sethotmailsmtp1
Noot: als u een wachtwoordfout ontvangt in Thunderbird bij het ophalen van berichten via POP, dient u zich wellicht eerst via webmail aan te melden en POP-instellingen in te schakelen onder de sectie Opties van uw Outlook.com-e-mailaccount.