userChrome.css en .js en userContent worden niet meer ondersteund

Waarom wordt userChrome niet meer ondersteund?

userChrome.css is een Cascading Style Sheet (CSS) waarmee ontwikkelaars de gebruikersinterface van Thunderbird kunnen wijzigen. De CSS-regels in userChrome.css worden toegepast op de gebruikersinterface en kunnen vrijwel elke ingebouwde stijlregel overschrijven. Met userChrome.js kan iedereen Javascript-code injecteren die Thunderbird wijzigt. userContent.css en userContent.js zijn vergelijkbare functies voor websites.

userChrome.css, userChrome.js, userContent.css en userContent.js zijn zeer krachtige hulpmiddelen, bedoeld voor testen door technische gebruikers die bekend zijn met JS, CSS en HTML. Het Thunderbird-project biedt geen ondersteuning voor aanpassingen aan deze bestanden. Dit is omdat Thunderbird-ontwikkelaars constant verbeteringen aan de HTML-elementen aanbrengen, wat zowel de CSS-selectors als de onderliggende Javascript-code wijzigt. Deze wijzigingen betekenen dat aanpassingen gebaseerd op userChrome.css, userChrome.js, userContent.ccs en userContent.js Thunderbird op elk moment kunnen doen falen en problemen zeer moeilijk te verhelpen zijn.

userChrome.css uitschakelen en verwijderen

Gebruikers kunnen hun niet meer ondersteunde userChrome.css-bestand uitschakelen en verwijderen, zodat het niet meer bij opstarten door Thunderbird wordt geladen, door deze stappen te volgen:

1. Klik op > Instellingen > Algemeen.
  2. Scroll naar de onderzijde en klik op Configuratie-editor….
  3. Voer toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets in, en als deze is gewijzigd, ziet u een herinitialisatieknop die eruitziet als een pijl die tegen de klok in draait, tb115-undo-16x16. Klik op tb115-undo-16x16 om de waarde direct terug te zetten.
  4. Verwijder userChrome.css uit de map chrome van de profielmap. Kijk om de profielmap te vinden in de sectie Hoe vind ik mijn profiel? in Profielen – Waar Thunderbird uw berichten en andere gebruikersgegevens bewaart.