Uw Thunderbird-profiel exporteren

Met het hulpmiddel Exporteren van Thunderbird kunt u een reservekopie maken van uw Thunderbird-profiel, met daarin accounts, berichten, adresboeken en instellingen. De gehele inhoud van uw Thunderbird-profielmap wordt opgeslagen als een zipbestand, dat u later kunt terugzetten met het Importeerhulpmiddel van Thunderbird, vaak op een andere computer.

Merk op dat het hulpmiddel Exporteren momenteel alleen reservekopiebestanden van maximaal 2 GB ondersteunt.

Als uw profielmap groter is dan 2 GB, volg dan de stappen voor het maken van een reservekopie van grote bestanden hieronder.

Een reservekopie van uw profiel maken met het hulpmiddel Exporteren

TB102-tools-export-step1

Het maken van een reservekopie van uw huidige Thunderbird-profiel is heel eenvoudig:

1. Klik op > Extra > Exporteren
  2. Klik op de knop Exporteren.
  3. Kies in het dialoogvenster Exporteren naar een ZIP-bestand een doelmap en bestandsnaam, b.v. Thunderbird_profile_backup_2022-06-28.zip.
  4. Klik op Opslaan.

Klaar! U hebt nu een reservekopie van uw Thunderbird-profiel.

Een reservekopie van grote profielen maken

Als uw profielmap groter is dan 2 GB, dan dient u uw bestandsbeheerder te gebruiken en zelf een reservekopie van uw profielmap te maken.

1. Om uw profielmap te vinden, kunt u de koppeling Profielmap openen in de eerste stap van het hulpmiddel Exporteren gebruiken. U ziet de inhoud van uw profielmap in uw bestandsbeheerder. De profielmap heeft een naam als abc12defg.default-release.
  2. Selecteer en kopieer de gehele inhoud van uw profielmap.
  3. Maak een lege map aan waarin u uw reservekopie wilt bewaren, b.v. op een USB-flashdrive. U kunt een handige mapnaam kiezen, zoals Thunderbird_profile_backup_2022-06-28.
  4. Plak de inhoud van uw profielmap in uw lege doelmap.