Autoutfylling av innlogginger i Firefox

I utgangspunktet lagrer Firefox brukernavnene og passordene dine automatisk, og fyller de automatisk inn på påloggingssider, så du slipper å legge den inn manuelt hver gang. Denne artikkelen forklarer hvordan du setter opp om Firefox skal fylle inn passordene automatisk eller ikke.

Lagre passord automatisk

Slik endrer du innstillingen av om Firefox skal tilby å lagre passord:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton øverst til høyre og velg Passord.
    Fx122WinNorskInnstillingerMenyPassord
  2. about:logins-siden til Firefox åpnes i en ny fane.
  3. Klikk på menyknappen Three dot menu øverst til høyre og velg PreferanserInnstillinger.
    Firefox logins menuFx122WinNorskPassordInnstillinger
  4. Innstillingspanelet Personvern og sikkerhet åpnes i avsnittet for Innlogginger og passordPassord.
5. Marker Spør om å lagre brukernavn og passord for nettstederSpør om å lagre passord for å aktivere spørsmålet om å lagre passord, eller la det stå umerket for ikke å spørre.

Fx111settings-LoginsAndPasswordsFx121WinNorskInnstillingerSpmLagreBrukernavnPassordFx122WinNorskInnstillingerSpmLagrePassord

Klikk på Lagrede innlogginger … Lagrede passord for å åpne about:logins-siden, Passordbehandleren i Firefox.

Aktiver/Deaktiver autoutfylling av innloggingsinformasjon

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton øverst til høyre og velg Passord.
    Fx122WinNorskInnstillingerMenyPassord
  2. about:logins-siden til Firefox åpnes i en ny fane.
  3. Klikk på menyknappen Three dot menu øverst til høyre og velg PreferanserInnstillinger.
    Firefox logins menuFx122WinNorskPassordInnstillinger
  4. Innstillingspanelet Personvern og sikkerhet åpnes i avsnittet for Innlogginger og passordPassord.
5. Sørg for at Autoutfyll innlogginger og passordSpør om å lagre passord valget er markert, og bruk valget Fyll ut brukernavn og passord automatisk til å aktivere eller deaktivere spørsmålet.

Fx111settings-LoginsAndPasswordsFx121WinNorskInnstillingerSpmLagreBrukernavnPassordFx122WinNorskInnstillingerAutoUtfyllingBrukerPassord
Merknad: Noen nettsteder har en begrensning på lengden av passordet. Om du limer inn eller autoutfyller et passord som er for langt, kan det være du får en melding som sier: "Vær snill å korte ned lengden på denne teksten til 20 karakterer eller mindre", og så må du bruke et kortere passord.

Slå av autolagring på visse nettsteder

Slik stopper du at Firefox lagrer innloggingsinformasjon på et gitt nettsted:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton øverst til høyre og velg Passord.
    Fx122WinNorskInnstillingerMenyPassord
  2. about:logins-siden til Firefox åpnes i en ny fane.
  3. Klikk på menyknappen Three dot menu øverst til høyre og velg PreferanserInnstillinger.
    Firefox logins menuFx122WinNorskPassordInnstillinger
  4. Innstillingspanelet Personvern og sikkerhet åpnes i avsnittet for Innlogginger og passordPassord.
5. Klikk på Unntak …-knappen.

Fx122WinNorskInnstillingerUnntakFraLagringAvBrukerPassord

6. Legg inn adressen til nettstedet.
7. Klikk på Blokker.
8. Klikk på Lagre endringer.

Fx122WinNorskInnstillingerUnntakFraLagringURL

Tilgangsnøkler i Firefox

Tilgangsnøkler gir raskere, enklere og sikrere innlogging enn tradisjonelle passord. Fra og med Firefox versjon 122 er tilgangsnøkler sømløst integrert i autoutfyllingfunksjonaliteten til Firefox.

Bruk av tilgangsnøkler i Firefox for Windows

1. Start Firefox og naviger til et nettsted som støtter tilgangsnøkler.
  2. Klikk på feltet for brukernavn eller passord på nettstedets innloggingsside.
  3. Se etter valget Use a Passkey og klikk på det for å åpne et dialogvindu for tilgangsnøkler.
    Use a Passkey option
  4. Velg din foretrukne autentiseringsmetode og klikk på Next.
    Passkey popup on Windows
  5. Følg instruksjonene du blir vist for å fullføre autentiseringsprosessen og logge inn på nettstedet.
Merknad: Muligheten til å bruke en tilgangsnøkkel er kun tilgjengelig på nettsteder som støtter denne teknologien. Prosessen med å bruke tilgangsnøkler i Firefox kan varier noe avhengig av hvilken Windows-versjon du bruker.

Bruk av tilgangsnøkler i Firefox for macOS

1. Start Firefox og naviger til et nettsted som støtter tilgangsnøkler.
  2. Klikk på feltet for brukernavn eller passord på nettstedets innloggingsside.
  3. Se etter valget Use a Passkey og klikk på det for å åpne et dialogvindu for tilgangsnøkler.
  4. Se etter valget Use a Passkey og klikk på det for å åpne et dialogvindu for tilgangsnøkler.
    Use a Passkey option
  5. Velg din foretrukne autentiseringsmetode og klikk på Next.
    Passkey popup on Windows
  6. Velg din foretrukne autentiseringsmetode og klikk på Continue.
    Passkey popup on macOS
  7. Følg instruksjonene du blir vist for å fullføre autentiseringsprosessen og logge inn på nettstedet.
Merknad: Muligheten til å bruke en tilgangsnøkkel er kun tilgjengelig på nettsteder som støtter denne teknologien. Prosessen med å bruke tilgangsnøkler i Firefox kan varier noe avhengig av hvilken macOS-versjon du bruker.