Fler-konto beholdere (containers)

Multi-Account Containers er en utvidelse utviklet av Mozilla, som gir deg mulighet til å skille nettlesingen din i forskjellig fargekodede faner, for å ivareta personvernet ditt. Ved å bruke disse beholderne, kan du kategorisere nettlesingen basert på formål, og lage faner for Arbeid, Bank, Netthandling og Personlig. Ved å integrere Mozilla VPN vil du også få et ekstra lag med sikkerhet.

Fx111WinNorskBeholderFaner

Hva du kan gjøre med Multi-Account Containers

• Logge inn på flere kontoer samtidig på et nettsted (for eksempel, kontoer for privat e-post og jobb-e-post).
  • Beskytt nettlesing med VPN (for eksempel, netthandle når du er utenlands og gå inn i nettbanken fra en tjener som står i hjemlandet ditt).
  • Forhindre sporing og sikkerhetsangrep (for eksempel, skadelige klikk holder seg i en beholder).
  • Koble nettsteder til beholdere (det vil si, et bestemt nettsted skal alltid åpnes i en bestemt beholder).
  • Vise/Skjule og sortere faner (for eksempel, skjule work tabs and sort work and personal tabs).
  • Synkronisere beholdere mellom enheter der du er logget på med Mozilla-kontoen din (det vil si, overføre beholdernavnene og hvilke nettsteder som er lagt i hvilken beholder).
  • Unngå fotavtrykk i sosiale medier (for eksempel, bruke en beholder for sosiale nettverk).

Slik installerer du Multi-Account Containers

1. Gå til Firefox Multi-Account Containers.
  2. Klikk på Add to Firefox.
  3. Klikk på Legg til om du godtar de tilgangene det bes om.
FxAdd-OnsMACPermissions

Åpne et nettsted i en beholder

Merk: Beholdere er deaktivert i private faner og når du har valgt Aldri huske historikk i Personvernsinnstillingene dine.
  1. Klikk på beholder-ikonet ContainersIcon i verktøylinjen (om beholder-ikonet ikke vises, klikk på Utvidelser-knappen extensionsButton i verktøylinjen, og deretter på beholder-ikonet).
  2. Velg den beholderen du vil åpne.

Fx111WinNorskMACMeny

Tips: Høyreklikk på Ny fane-knappen for å åpne Beholder-menyen.

Fx111WinNorskMACNyFane

Åpne bokmerker i en beholder

For raskt å kunne åpne et bokmerke i en beholder, må du gi utvidelsen tilgang til bokmerkene dine. Slik gjør du det:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Utvidelser.
  2. Klikk på Firefox Multi-Account Containers i listen over installerte utvidelser for å finne flere detaljer om den.
  3. Velg Innstillinger og merk av Aktiver bokmerkemenyer.

Etter å ha gitt tilgang til bokmerkene dine, kan du høyreklikke på et bokmerke og et nytt menyelement, Open Bookmark in Container Tab, er lagt til.

Få tilgang til mer fra høyreklikkmenyen (Lokalmenyen)

Fra Lokalmenyen er det praktisk å behandle beholderne og kontrollere hvordan koblinger åpnes. Når du høyreklikker på en kobling, vises lokalmenyen, som gir deg flere valg for hvordan du behandler beholderne dine:

• Always Open in This Container: Med dette valget kan du sette opp at alle koblinger på det samme nettstedet skal åpnes i den samme beholderen.
  • Hide This Container: Med dette valget kan du midlertidig skjule den beholderen du er i.
  • Move Tabs to a New Window: Med dette valget flytter du alle faner i den beholderen du er i, tilet nytt vindu.

Fx111WinNorskMACKoblingLokalMeny

Behandle beholderne dine

Opprett en ny beholder

Du kan også lage nye beholdere som bedre beskriver nettaktiviteten din. Følg disse instruksjonene:

1. Klikk på beholder-ikonet ContainersIcon i verktøylinjen (om beholder-ikonet ikke vises, klikk på Utvidelser-knappen extensionsButton i verktøylinjen, og deretter på beholder-ikonet).
  2. Klikk på Håndter beholdere for å åpne innstillinger for beholdere.
  3. Klikk på + Ny beholder.

Tilpass beholder-fanene dine

Fra innstillingene kan du endre på fargen eller ikonet til en beholder, eller beholderens navn. Slik gjør du:

1. Klikk på beholder-ikonet ContainersIcon i verktøylinjen (om beholder-ikonet ikke vises, klikk på Utvidelser-knappen extensionsButton i verktøylinjen, og deretter på beholder-ikonet).
  2. Klikk på Håndter beholdere for å åpne innstillinger for beholdere.

Fx112WinNorskMACBehandleBeholdere

Slett en beholder

1. Klikk på beholder-ikonet ContainersIcon i verktøylinjen (om beholder-ikonet ikke vises, klikk på Utvidelser-knappen extensionsButton i verktøylinjen, og deretter på beholder-ikonet).
  2. Klikk på Håndter beholdere for å åpne innstillinger for beholdere.
  3. Klikk på den beholderen du vil fjerne.
  4. Klikk på Fjern denne beholderen.

Behandle nettstedstilknytninger

Alltid åpne et gitt nettsted i en gitt beholder (Always open a site in a container)

Knytt en beholder til et gitt nettsted, slik at nettstedet alltid åpnes i en gitt beholder-fane:

1. Klikk på beholder-ikonet ContainersIcon i verktøylinjen (om beholder-ikonet ikke vises, klikk på Utvidelser-knappen extensionsButton i verktøylinjen, og deretter på beholder-ikonet).
  2. Klikk på Åpne alltid dette nettstedet i… og velg hvilken beholder nettstedet alltid skal åpnes i.

Fjern et tilknyttet nettsted

1. Klikk på beholder-ikonet ContainersIcon i verktøylinjen (om beholder-ikonet ikke vises, klikk på Utvidelser-knappen extensionsButton i verktøylinjen, og deretter på beholder-ikonet).
  2. Klikk på Håndter beholdere for å åpne innstillinger for beholdere.
  3. Klikk på beholderen som du knyttet til nettstedet.
  4. Klikk på Behandle nettstedsliste... i redigeringspanelet for beholderen.
  5. Før musemarkøren over nettstedet du vil fjerne fra listen og klikk på søppelbøtten som vises.

Begrens til tilknyttede nettsteder

Du kan begrense en beholder til bare å åpne de nettstedene som tilknyttet den. Andre nettsteder vil åpnes i en fane uten beholdertilknytning. Slik aktiverer du dette valget:

1. Klikk på beholder-ikonet ContainersIcon i verktøylinjen (om beholder-ikonet ikke vises, klikk på Utvidelser-knappen extensionsButton i verktøylinjen, og deretter på beholder-ikonet).
  2. Klikk på Håndter beholdere for å åpne innstillinger for beholdere.
  3. Velg beholderen du vil legge begrensningen på.
  4. Aktiver Begrens til utpekte nettsteder.

Beskytt beholderne dine med Mozilla VPN

Du holder de forskjellige delene av nettlesingsinformasjonen din adskilt fra hverandre og er godt beskyttet med Multi-Account Containers. I tillegg kan du integrere Mozilla VPN i hver beholder for å legge til et ekstra lag sikkerhet til beholder-fanene dine. Slik sørger du for at all informasjon til og fra beholderen går gjennom en kryptert tunnel ved hjelp av en av våre VPN-tjenere. Besøk Beskytt beholder-fanene din med Mozilla VPN for å lære mer om dette.

MACLocations

Vanlige spørsmål

Er Firefox beholdere og Multi-account containers det samme? Firefox beholdere og Multi-Account Containers er komplementære funksjoner som hjelper deg å organisere nettaktiviteten. Selv om begge valgene er med på å dele nettlesingen din inn i forskjellige beholder-faner, er Firefox beholdere en grunnleggende innebygget funksjon som sørger for at du alltid kan åpne nye faner i beholdere.

Multi-Account Containers er en utvidelse utviklet av Mozilla for å optimalisere Firefox beholdere og gi tilgang til dens fulle sett av muligheter. Samtidig har den tilleggsfunksjoner, som tilknytning av nettsteder til beholdere og integrasjon med Mozilla VPN.

Merknad: Disse to funksjonene jobber sammen, så du må bruke begge for å kunne dra nytte av alle tilgjengelig funksjoner. Les artikkelen How to use Firefox containers for å lære mer.

Hva er Multi-Account Containers sammenlignet med Facebook Container utvidelsen?

Facebook Container isolerer Facebook og Facebook-eide nettsteder automatisk. Firefox Multi-Account Containers er en generell utvidelse som gjør det mulig å lage beholdere, og bestemme hvilke nettsteder som skal kunne åpnes i hver av dem. Denne utvidelsen kan tilpasses dine behov for å skille nettsteder fra hverandre og kunne ha mange innlogginger aktive, men det tar lenger tid å konfigurere denne enn Facebook Container. Du kan bruke Multi-Account Containers til å manuelt sette opp en beholder for Facebook og så knytte facebook.com til den.

Multi-Account Containers vil så sørge for kun å åpne facebook.com i denne Facebook beholderen. I motsetning til Facebook Container, vil ikke Multi-Account Containers stoppe deg fra å åpne ikke-Facebook nettsteder i denne tilpassede beholderen. Facebook Container sletter også Facebook infokapsler fra de andre beholderne dine i det den installeres og når du restarter nettleseren, for å fjerne eventuelle Facebook sporere. Multi-Account Containers gjør ikke det.

Kan jeg bruke både Multi-Account Containers og Facebook Container?

Ja, det kan du. Men du må være oppmerksom på et par ting. Ikke bruk Multi-Account Container til å knytte facebook.com til en beholder, og så forsøke å installere Facebook Container. Om du bruker Multi-Account Containers og vil bruke begge tilleggene, sørg for at facebook.com, messenger.com, and instagram.com ikke er knyttet til noen beholdere i Multi-Account Containers før du installerer Facebook Container.

Les Containers project page for mer detaljert bakgrunn om beholdere. For å lære mer om hvordan du bruker Multi-Account Containers, med endel tips og snarveier, les denne Mozilla bloggen.