Separate profiler per Firefox-installasjon

Hva er profiler?

Firefox lagrer informasjon som bokmerker, passord og brukerinnstillinger i et filsett, en profil. Profilen lagres et annet sted enn der Firefox applikasjonsprogramfiler lagres. Se denne artikkelen for mer detaljer.

Hva skjer om jeg har mer enn en installasjon av Firefox?

Noen brukere har multiple installasjoner av Firefox, hver av dem i separate applikasjons-program-mapper. Firefox setter opp en dedikert profil for hver installasjon, også for installasjonene av Nightly, Beta, Developer Edition og Extended Support Release (ESR). Dette gjør Firefox mer stabil når du bytter mellom installasjoner på samme datamaskin, og gir deg også mulighet til å kjøre forskjellige Firefox installasjoner samtidig.

Om du gjør en ny installasjon av Firefox, blir det laget en ny profil. Du mister ikke de personlige dataene eller tilpasningene du har fra før, siden dine gamle profildata er lagret og knyttet til den forrige Firefox installasjonen.

Hvilke valgmuligheter har jeg?

Du behøver ikke gjøre noen ting. Informasjonen i profilene dine kan være forskjellige for hver av Firefox-installasjonene. Om du vil at den informasjonen du lagrer i Firefox-profilen skal være den samme på alle installasjonene dine, kan du bruke en Firefox-konto for å holde dem synkronisert. Sync er den letteste måten å holde profilene dine konsistente på tvers av alle Firefox-installasjonene dine. I tillegg får du fordelen av å kunne sende faner og sikkert passordlager. Kom i gang med Sync her.

Kan jeg forandre hvilken Firefox installasjon som bruker en tidligere profil?

Ja. Du kan bruker profilbehandleren for hver installasjon til å sette en ny standard profil. Veiledning finnes i artikkelen om profilbehandleren og i artikkelen Gjenopprett manglende brukerdata etter Firefox oppdatering.

Jeg bruker Sync. Vil den informasjonen jeg har lagret forbli synkronisert?

Ja. Så snart du har logget inn på Firefox-kontoen din, vil informasjon du har lagret i andre installasjoner av Firefox komme til syne.

Hva skjer med profilen min om jeg nedgraderer til en tidligere versjon av Firefox?

Du må lage en ny profil for å unngå problemer.

Fra og med Firefox versjon 67, krever hver enkelt installasjon en separat profil. Profildata fra tidligere installasjoner lagres og knyttes til den første Firefox installasjon som åpnes etter endringen.

Om du forsøker å starte en installasjon med en profil som sist ble brukt i en nyere versjon av Firefox, vil du bli vist en advarsel om at å bruke en eldre versjon av Firefox kan skade profildata som bokmerker og nettleserhistorikk:

Fx68DowngradeProtection-prompt

Klikk på Lage en ny profil-knappen for å starte Firefox med en ny profil.

Når du nedgraderer Firefox og bruker en ny profil, vil enhver profil som tidligere har vært brukt i nyere versjoner av Firefox, være tilgjengelige i profilbehandleren for bruk i en nyere versjon av Firefox.

Merk: Beskyttelse mot nedgradering kan overstyres ved å starte Firefox via kommandolinjen med opsjonen --allow-downgrade.

Jeg bruker allerede separate profiler for forskjellige Firefox-installasjoner

Om du allerede har laget separate profiler for forskjellige installationer, vil du ikke merke endringen (dette har en stund vært anbefalt framgangsmåte for Nightly).