Useampien profiilien käyttö Thunderbirdissa

Kuten artikkelissa Thunderbirdin profiilit kuvataan, Thunderbird tallettaa henkilökohtaiset tiedot kuten viestit, salasanat ja käyttäjän asetukset useisiin eri tiedostoihin, joita yhdessä kutsutaan profiiliksi. Profiili on tallennettu eri paikkaan kuin Thunderbirdin ohjelmatiedostot.

Kun Thunderbird asennetaan, luodaan oletusprofiili default. Tätä profiilia käytetään oletusarvoisesti. On kuitenkin mahdollista luoda useita profiileja, joilla kaikilla on omat tiliasetuksensa, viestinsä, jne (huomaa kuitenkin, että useita sähköpostitilejä voi käyttää myös yhdestä ja samasta profiilista).

Profiilin hallintaa käytetään profiilien luomiseen ja poistamiseen, sekä valitsemaan sen profiilin, jota käytetään Thunderbird-istunnossa.

Profiilien hallinnan käynnistäminen

Profiilien hallintaa ei oletusarvoisesti näytetä, vaan se on käynnistetävä erikseen käyttämällä "valitsinta" Thunderbirdia käynnistettäessä.

• Avaa Windowsin Käynnistä-valikko ja valitse Suorita....Avaa Suorita-ikkuna painamalla näppäimistöllä näppäimiä Windows Key+R. Kirjoita Avaa:-ruutuun "thunderbird.exe -p" ja napsauta OK.
Huomaa: Jos Thunderbird - Valitse käyttäjäprofiili -ikkuna ei avaudu, saattaa olla että joudut määrittelemään Thunderbirdin ohjelmatiedoston koko polun lainausmerkkien sisällä, esimerkiksi:

32-bittinen Windows:
"C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe" -p
64-bittinen Windows:

"C:\Program Files (x86)\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe" -p
  • Avaa Terminal-sovellus, kirjoita "/Applications/Thunderbird.app/Contents/MacOS/thunderbird-bin -ProfileManager" ja paina Return.
  • Suorita terminaalissa: "./thunderbird -ProfileManager"

Jos Profiilien hallinta ei avaudu, Thunderbird saattaa olla käynnissä taustalla, vaikka se ei ole näkyvissä. Sulje kaikki Thunderbirdin instanssit tai käynnistä tietokone uudelleen ja yritä uudelleen.

Profiilien luominen

Luo uusi profiili napsauttamalla Luo profiili...-painiketta. Kun profiilille on annettu nimi, voit valita myös sille vaihtoehtoisen profiilikansion (tai napsauttaa painiketta ValmisValmis, jos haluat käyttää oletussijaintia).

Profiilin nimeäminen uudelleen

Nimeä profiili uudelleen valitsemalla se profiililuettelosta ja napsauta Nimeä profiili uudelleen.... Kirjoita profiilin uusi nimi ja napsauta OK.

Profiilin poistaminen

Voit poistaa profiilin valitsemalla sen profiililuettelosta ja napsauttamalla painiketta Poista profiili.... Jos et halua poistaa profiilin tietoja, vaan ainoastaan poistaa sen luettelosta, napsauta Älä poista tiedostoja. Jos haluat poistaa profiilin ja sen tiedostot pysyvästi, napsauta Poista tiedostot.

Huomaa, että et voi poistaa profiilia vain poistamalla profiilikansion suoraan levyltä. Se näytetään silti käytettävissä olevien profiilien luettelossa.

Valitsimet

Yhteydetön tila

Tämän vaihtoehdon valitseminen lataa valitun profiilin ja käynnistää Thunderbirdin yhdistämättä internetiin. Voit tarkastella tietokoneellesi tallennettuja viestejä tai testata profiiliasi.

Älä kysy käynnistettäessäKäytä valittua profiilia aina käynnistettäessä

Kun käytettävissä on useita profiileita, tämä valitsin kertoo mitä Thunderbird tekee käynnistettäessä:

• Jos valitset tämän vaihtoehdon Thunderbird lataa automaatisesti valitun profiilin käynnistyessään. Jos haluat käyttää muita profiileja, sinun on käynnistetävä Profiilien hallinta.
  • Jos poistat tämän vaihtoehdon, Thunderbird näyttää Profiilin hallinnan aina käynnistyessään, jotta voit valita käynnistettävän profiilin.

Katso myös

Artikkelista Thunderbirdin profiilit saat lisätietoa profiilien sijainnista tiedostojärjestelmässä ja profiilien varmuuskopioinnista.