Thunderbird installeren op Mac

Dit artikel beschrijft hoe u Thunderbird kunt installeren op Mac. Voor andere installaties, zie Thunderbird installeren in Windows en Thunderbird installeren in Linux. Controleer voordat u Thunderbird installeert of uw computer aan de systeemvereisten voldoet.

Open de gratis Thunderbird-downloadpagina en klik op de knop Gratis download om de platform- en taaleditie van Thunderbird voor uw computer te downloaden. Als u Thunderbird in een andere dan de voorgestelde taal wilt installeren, klik dan op ‘Systemen & talen’ voor de lijst van beschikbare edities. Klik daarna op de OS X-installatie van uw keuze om verder te gaan.)

Zodra het downloaden is voltooid, zal het schijfkopiebestand mogelijk vanzelf worden geopend en een nieuw volume aankoppelen dat de Thunderbird-toepassing bevat. Als u het nieuwe volume niet ziet, dubbelklik dan op het dmg-pictogram van Thunderbird om het te openen. Er verschijnt een Finder-venster dat de Thunderbird-toepassing bevat. Sleep het Thunderbird-pictogram naar de map Programma’s. Werp nu het schijfkopiebestand uit door dit te selecteren in een Finder-venster en op Command+E te drukken, of door het menu Bestand in Finder te gebruiken en Uitwerpen te selecteren.

Thunderbird is nu klaar voor gebruik. Open de map Programma’s en start door te dubbelklikken op het Thunderbird-pictogram. Mogelijk ontvangt u een beveiligingswaarschuwing voor het feit dat u Thunderbird vanaf het internet hebt gedownload. Omdat u Thunderbird vanaf de officiële website hebt gedownload, kunt u op Openen klikken om verder te gaan.

Tip: voor makkelijke toegang kunt u Thunderbird aan uw dock toevoegen. Open hiervoor uw map Programma’s en sleep Thunderbird naar het dock.

Als u Thunderbird voor het eerst opstart, kan worden gemeld dat dit niet uw standaard e-mailtoepassing is. (De standaard e-mailtoepassing is het programma dat wordt geopend wanneer u bijvoorbeeld op een koppeling naar een e-mailadres op een website klikt.) Als u wilt dat Thunderbird de standaard e-mailtoepassing is, klik dan op Ja om het in te stellen als uw standaard e-mailprogramma. Zo niet, (bijvoorbeeld als u Thunderbird alleen uitprobeert), klik dan op Nee.

Veelvoorkomende problemen

• Als u Thunderbird niet in de map Programma’s installeert, zal Thunderbird telkens als het start de instellingen van uw vorige sessie niet hebben onthouden – het zal u vragen e-mailaccounts in te stellen, of anderszins aangeven dat er geen gegevens beschikbaar zijn. U moet het Thunderbird-dmg-bestand/-pictogram naar de map Programma’s van Mac verslepen.