Bekende bronnen voor de e-mailsoftware van Thunderbird

Officiële distributiekanalen voor Mozilla Thunderbird

Tenzij u een goede reden hebt om uw software via een ander mechanisme te installeren, wordt het aanbevolen één van de downloadbronnen die hier worden beschreven te gebruiken.

Afhankelijk van uw besturingssysteem, hebt u meerdere alternatieven.

Thunderbird.net-website

De website thunderbird.net is de officiële plek voor het downloaden van de software die wordt gemaakt door het Mozilla Thunderbird-project voor de besturingssystemen Windows, macOS en GNU/Linux.

Gebruik de downloadkoppeling op de website thunderbird.net om het installatiepakket dat voor uw besturingssysteem en taal wordt aanbevolen te downloaden.

Als u (optioneel) wilt verifiëren dat u een officiële versie hebt gedownload, kunt u de instructies voor het verifiëren van een Thunderbird-download volgen.

Lees de aparte documenten met instructies voor installatie voor Windows, macOS en Linux voor meer details.

Na installatie zou Thunderbird bij gebruik automatisch moeten bijwerken door nieuwere versies te downloaden en installeren, wanneer deze beschikbaar komen.

Noot: als een nieuwe grote versie van Thunderbird wordt uitgegeven, blijft het Thunderbird-project normaliter gedurende een periode van 2-3 maanden beveiligings- en stabiliteitsfixes aanbieden. Om add-onschrijvers wat tijd te geven om aan nieuwe versies van hun add-ons te werken die compatibel zijn met de nieuwere grote Thunderbird-versie, is er meestal een vertraging van 2–3 maanden totdat het automatische updatemechanisme u bijwerkt naar de nieuwe grote versie.

Microsoft Store

Als u het besturingssysteem Microsoft Windows 10 of nieuwer gebruikt, kunt u de Microsoft Store gebruiken om Thunderbird te installeren.

Linux

Meestal maken Linux-distributies pakketten voor het eenvoudig installeren van Mozilla Thunderbird, waarbij gebruik wordt gemaakt van de installatiehulpmiddelen voor softwareinstallatie die aanwezig zijn in de Linux-distributie. Meestal bepalen de beheerders van de Linux-distributie wanneer nieuwe updates van hun Thunderbird-softwarepagina beschikbaar worden gemaakt. Het pakket dat door de Linux-distributie wordt aangeboden kan aanpassingen bevatten voor een betere integratie met het besturingssysteem.

Door Thunderbird te downloaden vanaf de website thunderbird.net kunt u Thunderbird apart voor uw gebruikersaccount installeren, waardoor u updates sneller kunt ontvangen, of een nieuwe grote versie eerder kunt gebruiken dan wanneer deze wordt aangeboden door de Linux-distributie.

U kunt ook het Thunderbird Flatpak-pakket installeren, wat een andere officiële distributiemethode is die wordt aangeboden door het Thunderbird-project. Uw Linux-distributie bevat mogelijk al een mechanisme om Flatpak-pakketten te installeren vanuit Flathub. Idealiter volgt u de documentatie die wordt geboden door uw Linux-distributie. Meestal kan de volgende opdracht worden gebruikt in een terminalvenster: flatpak install flathub org.mozilla.Thunderbird

In distributies die Flatpak niet ondersteunen kunt u het snap-pakket installeren uit de Snapcraft-store. De details worden toegelicht in de installatieopmerkingen voor Linux.

Niet-vermelde kanalen

Wees voorzichtig als software met de naam Thunderbird u wordt aangeboden op andere websites. Wees u bewust van het risico van het installeren van geïnfecteerde of Trojaanse software, die zich voordoet als Mozilla Thunderbird.