De agenda-add-on Lightning gebruiken

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Lightning is een extensie die agendafunctionaliteiten aan Thunderbird toevoegt. U kunt uw eigen agenda’s maken, zich op agenda’s op het internet abonneren en uw eigen planning beheren, alles binnen Thunderbird. Lightning bevat ook een taakbeheerder waarmee u een geïntegreerde agenda en todolijst kunt beheren.

Wat is Lightning?

Nadat de Lightning-add-on is geïnstalleerd, geeft de interface drie panelen weer: de agendaweergave (aan de linkerkant), de geselecteerde datum / duur (in het midden) en de takenlijst (aan de rechterkant):

calendar interface

De Lightning-add-on voegt een nieuwe menuoptie toe aan Thunderbird:

cal menu

U kunt dit menu gebruiken om gebeurtenissen en taken toe te voegen, de weergave te wijzigen en diverse andere functies uit te laten voeren. Ook zijn er sneltoetsen voor veelgebruikte acties.

Als het venster Taken wordt weergegeven, kunt u taken bekijken en beheren, waaronder het instellen van de prioriteit, status van voltooiing, categorie etc. Taken zijn verbonden met agenda’s; u moet de gewenste agenda in het linkerpaneel selecteren om de verbonden taken weer te geven.

tasks

Door met de rechtermuisknop op een agendavermelding te klikken kunt u een overeenkomende taak aanmaken. Op dezelfde wijze kunt u door met de rechtermuisknop op een taak te klikken een gebeurtenis aanmaken.

Lightning-documentatie

De volgende artikelen beschrijven hoe u Lightning kunt installeren, configureren en gebruiken.

Eerste stappen

Taken en gebeurtenissen

Agenda’s toevoegen, importeren, exporteren en erop abonneren